En første gangs rejseguide til Tokyo (2023)

Den originale rejse guide finder du via ovenstående link. Senest opdateret: 28. juni 2023. Herunder en tilpasset udgave.

Tokyo er en af de mest spændende byer ikke kun i Japan, men i verden. Det er en absolut massiv metropol med en uendelig liste over spændende og interessante ting at foretage sig.

HURTIGE LINKS til et BESØG i TOKYO

Rejseguiden til Tokyo er lang. Herunder links til hoteller, ture og andre tjenester her.

HOTELLER

Bedst bedømte hoteller i Shinjuku, et af de bedste områder at bo for første gangs besøgende til Tokyo.

TOURS

ANDRE YDELSER

VEJLEDENDE INDHOLDSFORTEGNELSE

 1. Tokyo i korte træk
 2. Bedste tidspunkt at besøge Tokyo
 3. Rejser til Tokyo
 4. Hvor kan man udveksle valuta
 5. De bedste områder at bo i Tokyo
 6. Interessante kvarterer
 7. Steder at besøge i Tokyo
 8. Ting at gøre i Tokyo
 9. Dagsture fra Tokyo
 10. Japansk mad guide
 11. Spisesteder i Tokyo
 12. Seværdigheder i Tokyo (kort)
 13. Sådan kommer du rundt i Tokyo
 14. Hvor mange dage at bo / Tokyo rejseplan
 15. Tokyo Rejsetips

TOKYO ET OVERBLIK

Tokyo er hovedstaden i Japan og verdens største by med en bybefolkning på over 38,5 millioner mennesker. Det er et af Japans 47 præfekturer og er en del af Kanto-regionen på den sydøstlige side af Honshu, Japans hovedø.

Tokyo startede som en ydmyg fiskerby kaldet Edo, før den blev det fremtrædende politisk centrum og slotsby i det 17. århundrede. I 1868 flyttede Empireror Meiji det kejserlige sæde fra Kyoto til Edo og omdøbte byen Tokyo, hvilket betyder “østlig hovedstad”.

I dag er Tokyo et stort finansielt, teknologisk og kulturelt knudepunkt. Det er en global leder inden for kunst-, medie-, mode- og underholdningsindustrien.

Der er mange fremragende museer, templer og haver, og dets omfattende jernbanesystem gør dagsture til nabopræfekturer mulige.

Ifølge guiden er det bedste af alt måske dens mad.

Tokyo er kendt for sine mange lækre retter som sushi, ramen og monjayaki og er verdens standardbærer for gastronomi og kan prale af over dobbelt så mange Michelin-stjerner som sin nærmeste rival Paris.

Faktisk hævder nogle mennesker, at verdens bedste pizza ikke er fra Italien, men findes i Tokyo.

BEDSTE TIDSPUNKT AT BESØGE TOKYO

Du kan støde på artikler, der hævder, at Tokyo er en en rejse værd året rundt. Selvom det kan være sandt, er nogle måneder dog bedre end andre.

Forår og efterår er typisk de bedste tidspunkter at besøge Tokyo. Vejret er ideelt, og det giver dig mulighed for at opleve kirsebærblomsterne om foråret og efterårets farverige løv.

SEPT-NOV: Efteråret er generelt en af de smukkeste tider på året at besøge Japan. Bladene begynder at skifte farve i slutningen af oktober, så det optimale tidspunkt at se efterårsfarverne på er i november. De kan nydes i Tokyos parker som Koishikawa Korakuen, men de værdsættes bedst på dagsture til de mindre byområder som Hakone eller Kamakura.

DEC-FEB: Vinteren er ikke det bedste tidspunkt at besøge Tokyo, men heller ikke nødvendigvis dårligt. Det kan være koldt nogle dage, men ikke uudholdeligt. Hvis du vil stå på ski eller snowboard i Japan, så er vinteren naturligvis det bedste tidspunkt at rejse på. Der er et par skisportssteder, en dagstur fra Tokyo, men seriøse skiløbere vil givetvis fortsætte nordpå til Sapporo i Hokkaido, hjemsted for den bedste sne i Japan.

MAR-MAJ: Forår, ligesom efterår, er det et af de bedste tidspunkter at besøge Japan. Vejret er ideelt, og blomsterne blomstrer. Besøger du Tokyo for kirsebærblomsterne, så er tidlig til midt april det rette tidspunkt. Dog er det højsæson og et af de travleste tidspunkter at besøge Japan. Planlæg derfor din rejse i god tid. Vejrmæssigt er maj også fantastisk, men Golden Week er højsæson for indenrigsrejser i Japan.

JUN-AUG: Sommeren er højsæson i Japan og blandt de varmeste og mest regnfulde måneder. Det bliver varmere, mere fugtigt og mere overfyldt, og måske ikke det mest behagelige tidspunkt.

Klima: Årlige månedlige vejr i Tokyo

For mere om Tokyos vejr, tjek disse klimagrafer fra holiday-weather.com.

Gennemsnitstemperatur

Gennemsnitstemperatur i Tokyo, Japan

Årlige nedbør

Årlige nedbør i Tokyo, Japan

At REJSE TIL TOKYO

Der er mange måder at komme til Tokyo på, uanset hvor du er. Du kan se mere på fx. Bookaway.

Tokyos Haneda Lufthavn (HND) og Narita International Lufthavn (NRT) er de travleste lufthavne i Japan. Mens nogle internationale flyvninger går gennem Haneda, er det primært en indenrigslufthavn, så størstedelen af de internationale rejsende ankommer via Narita.

Du skal arrangere transport til dit hotel fra enten Narita eller Haneda lufthavne. Narita ligger omkring 65 km øst for det centrale Tokyo, mens Haneda ligger omkring 17 km syd for.

Metro er generelt det foretrukne til lufthavnstransport, fordi det er billigt, effektivt og ofte det hurtigste, men nedenfor er de forskellige måder, du kan komme til dit hotel fra begge lufthavne.

FRA NARITA INTERNATIONALE LUFTHAVN (NRT)

MED METRO

Narita terminal 1 og 2 har metrostationer i deres respektive kældre. Ankommer du til Terminal 3, kan du gå til Terminal 2 eller tage en gratis shuttlebus mellem terminalerne for at komme med metroen.

JR NARITA EXPRESS: Det er den hurtigste måde at komme til Tokyo Station fra Narita. Det er et direkte tog, der tager cirka en time. Fra Tokyo Station kan du derefter tage et forbindelsestog til dit hotel. JR Narita Express er fuldt dækket af JR Pass. JR Pass kan købes gennem Klook eller Japan Rail Pass.

JR SOBU LINJE: JR Sobu Line (Rapid) er langsommere, men meget billigere end JR Narita Express. Det tager cirka 90 minutter at komme til Tokyo Station.

KEISEI SKYLINER: Keisei Skyliner bringer dig til Nippori Station på cirka 40 minutter. Derfra kan du tage et forbindelsestog til dit hotel. Du kan købe Keisei Skyliner-billetter på forhånd gennem Klook. Du kan også få det bundtet med en Tokyo Subway Ticket. Mere om Tokyo Subway Ticket i afsnittet SÅDAN KOMMER DU RUNDT.

KEISEI BEGRÆNSET EKSPRES: Det er det langsomme, men meget billigere alternativ til Keisei Skyliner. Det kan få dig til Nippori Station på cirka 75 minutter.

MED BUS

LIMOUSINE BUS: Du kan tage en direkte limousinebus til Tokyo Station eller til flere store hoteller i det centrale Tokyo. For at kontrollere, om dit hotel er en del af den servicerede rute, klikke inden på listen over serviceområder. Du kan bestille limousinebusbilletter på forhånd gennem Klook.

RABAT BUS: Du kan tage “Airport Bus TYO-NRT” fra Narita Lufthavn til enten Tokyo Station eller Ginza Station. Turen tager cirka 90 minutter.

MED BIL

PRIVAT/DELT OVERFØRSEL: Det er den mest bekvemme måde at komme til dit hotel fra Narita Lufthavn, men det er også en af de dyreste. Klook og Get Your Guide tilbyder lufthavnstransport fra Narita til dit hotel i centrum af Tokyo.

TAXI: Dette vil være den dyreste løsning. Det koster dig mindst JPY 30.000 at komme til dit hotel i det centrale Tokyo.

FRA HANEDA LUFTHAVN (HND)

MED METRO

TOKYO MONORAIL: Du kan tage Tokyo Monorail fra Haneda Lufthavn til Hamamatsucho Station. Turen tager cirka 20 minutter. Derfra med et forbindelsestog til dit hotel.

KEIKYU JERNBANER: Tag Keikyu Airport Line til Shinagawa Station. Turen tager cirka 20 minutter. Derefter et forbindelsestog til dit hotel.

MED BUS

LIMOUSINE BUS: Den samme limousinebus, der servicerer Narita, servicerer også Haneda. Du kan tjekke listen for at se, om dit hotel serviceres. Billetter kan købes på forhånd gennem Klook.

MED BIL

PRIVAT / DELT OVERFØRSEL: Klook og Get Your Guide tilbyder lufthavnstransport til det centrale Tokyo fra Haneda.

TAXI: En taxatur til det centrale Tokyo koster dig alt mellem JPY 6.000-12.000, afhængigt af destination og tidspunkt på dagen.

FRA ANDRE DELE AF JAPAN

Hvis du ankommer til Japan via en anden by (f.eks. OsakaFukuokaNagoya osv.), er en af de bedste måder at komme til Tokyo med tog. Japan er i høj grad et togsamfund med et omfattende og yderst effektivt jernbanesystem.

Du kan foretage en søgning på Hyperdia for at finde de måder, du kan komme til Tokyo med tog, uanset hvor du er i Japan. Det er nøjagtigt og pålideligt.

Hvis du planlægger at rejse meget mellem byerne i Japan, kan et JR Pass være en god investering. Det giver dig ubegrænsede rejser med JR-tog.

Besøg Klook eller Japan Rail Pass for mere information og for at købe et JR Pass.

HVOR SKAL MAN VEKSLE VALUTA

Valutaenheden i Japan er den japanske yen (JPY).

BANKER / POSTHUSE: Banker og postkontorer er blandt de mest pålidelige steder at udveksle udenlandsk valuta i Japan, men ikke de hurtigste. Der er altid papirarbejde involveret, så processen kan tage tid (ca. 15-30 minutter).

LICENSEREDE PENGEVEKSLERE: De skulle være pålidelige og priserne er konkurrencedygtige. Liste over anbefalede vekslesteder i Tokyo.

KINKEN BUTIKKER: Kinken er små butikker, der køber og sælger ubrugte billetter til begivenheder. Nogle af dem udveksler også valuta. Den største og mest pålidelige kinken butikskæde i Tokyo skulle være Daikokuya.

VALUTA VEKSLE MASKINER: De er super nemme at bruge og findes i populære turistområder som shoppingarkader og store togstationer.

ATM MASKINER: Den foretrukne måde at erhverve sig JPY i Japan. Priserne er ofte konkurrencedygtige, og det sparer dig besværet med at skulle have for megen udenlandsk valuta med dig. Sørg for at lade din lokale bank vide, at du har til hensigt at bruge dit hævekort i udlandet, så du ikke løber ind i problemer. I Japan er 7-Eleven og posthusautomater ligeledes brugbare.

Bemærk, at nogle pengeautomater spørger, om du vil fortsætte “med eller uden konvertering”. Vælg altid UDEN konvertering, så din lokale bank foretager konverteringen. At fortsætte med konvertering giver banken, der driver pengeautomaten, tilladelse til at foretage konverteringen, normalt til høje priser. Ifølge denne artikel kan forskellen i satser være så høj som 10%.

TOKYO: DE BEDSTE OMRÅDER AT BO I

På trods af sin størrelse gør Tokyos omfattende metrosystem det muligt at bo i mange forskellige områder. At komme rundt er ikke et problem i Tokyo.

De fleste vil pege på Shinjuku. Shinjuku er et livligt område med masser af butikker og restauranter, hvilket gør det til et af de mest bekvemme områder at bo i i Tokyo.

På kortet vises nogle af de bedste steder at bo i i Tokyo. Klik på linket for en live version af kortet. (De markerede områder kun er tilnærmelser)

RØD – Shinjuku 
LILLA – Shibuya / Harajuku
GUL – Ginza
BROWN – Tokyo Station
LYSEBLÅ – Akihabara
ORANGE – Ueno
GRØN – Asakusa
PINK – Sumida 
MØRKEBLÅ – Roppongi
GRÅ – Odaiba

SHINJUKU

Shinjuku er det bedste sted at bo i Tokyo. Det er et vigtigt transportknudepunkt med tusindvis af restauranter, barer og butikker. Det er fantastisk om dagen, men endnu bedre om aftenen, når alle dets neonskilte lyser op.

Du kan blive i Shinjuku hele tiden i Tokyo for der er så meget at se og gøre i området. Tjek afsnittet om Shinjuku.

Du kan finde overnatningssteder i Shinjuku via Booking.com eller Agoda. En fordel med et hotel tæt på Shinjuku Station. De bedst bedømte finder du her:

SHIBUYA / HARAJUKU

Shibuya er et andet stort shoppingområde i Tokyo, der ligner Shinjuku, men måske for yngre grupper. Det er et vigtigt transportknudepunkt med mange butikker, restauranter og caféer.

Der er masser at se og gøre i Shibuya, selvom her ikke er helt den samme stemning og energi som i Shinjuku, især om aftenen. Tjek afsnittet om Shibuya.

Overnatningssteder i Shibuya-området kan du finde på Booking.com eller Agoda. Prøv at finde et hotel i nærheden af Shibuya Station.

Harajuku er et kvarter i Shibuya Ward. Det refererer specifikt til området omkring Harajuku Station, mellem Shibuya og Shinjuku. Det er berømt for at være hjertet af kawaii (sød) kultur og ekstrem teenagemode i Tokyo. Se mere under Harajuku.

Du kan finde overnatningssteder på Booking.com. Finder du et hotel i nærheden af Harajuku Station, kan du nemt komme til Shinjuku- og Shibuya-områderne. De bedst bedømte finder du her:

GINZA

Ginza-distriktet er som Tokyos svar på Fifth Avenue i New York City. Et kvarter, der er hjemsted for luksushoteller, de store mærkevarer og avancerede restauranter. Se mere under Ginza-distriktet.

Du kan finde overnatning på Booking.com eller Agoda. Inden for gåafstand fra Ginza-området ligger Tokyos mest berømte fiskemarked – Tsukiji-markedet. De bedst bedømte finder du her:

TOKYO STATION

Lige nord for Ginza ligger Tokyo Station, som er byens vigtigste transport knudepunkt. Hvis du planlægger at tage Shinkansen til Nagoya, Kyoto eller Osaka, er det et praktisk område at bo i.

Ginza, kejserpaladset og MOMAT ligger inden for gåafstand, og der er masser af restauranter at vælge imellem. Du kan finde overnatningssteder omkring Tokyo Station på Booking.com eller Agoda. De bedst bedømte finder du her:

AKIHABARA

Akihabara er et andet berømt område i Tokyo. Det betragtes som hjertet af otaku (diehard fan) kulturen, her finder du bygning efter bygning fyldt med arkadespil, elektronik, stuepigecaféer og anime-butikker. Se mere under Akihabara. Overnatningssteder kan du finde på Booking.com eller Agoda. De bedst bedømte finder du her:

UENO

Hvis vil bo i en mere traditionel del af Tokyo, så er Ueno måske noget for dig. Det er ikke så spændende et område som Harajuku, Akihabara eller Shinjuku, men du kommer tæt på nogle af Tokyos største kulturelle attraktioner som Tokyo National Museum og Ueno Park. Dertil kommer at indkvartering her generelt er billigere.

Du kan udforske parken og Ameyoko, en livlig markedsgade med masser af billige spisemuligheder. Du kan finde overnatningssteder på Booking.com eller Agoda. De bedst bedømte finder du her:

ASAKUSA

Direkte øst for Ueno ligger Asakusa, et tilsvarende traditionelt område kendt for sine templer og andre historiske attraktioner. Det er her, du finder Senso-ji, Tokyos ældste tempel og et af dets mest besøgte.

Asakusa ligner Ueno, så her findes også billigere overnatningssteder. Du kan finde overnatningssteder i Asakusa på Booking.com eller Agoda. De bedst bedømte finder du her:

SUMIDA

Sumida er et roligere område beliggende øst for Asakusa, på tværs af Sumida-floden. Det er måske det mindst besøgte område på listen, men er hjemsted for attraktioner som Tokyo Skytree, Edo-Tokyo Museum og Ryogoku sumo-distriktet. Indkvartering er generelt billigere her.

Du kan booke et værelse hos Oak Hostel Sakura på Booking.com eller Agoda, eller finde alternativer på Booking.com. De bedst bedømte finder du her:

ROPPONGI

Roppongi er et andet velkendt område, der betragtes som et af de bedste steder at bo i Tokyo. Det er et mere eksklusivt multinationalt område med gode museer, restauranter, indkøbscentre og barer.

Ligner Ginza, men mindre kommerciel. Du kan finde mere under Roppongi.

Find overnatningssteder på Booking.com eller Agoda. De bedst bedømte finder du her:

ODAIBA

Odaiba er et af de mærkeligste områder i Tokyo på den måde, at det ikke føles som et rigtigt kvarter, hvilket det på nogle måder heller ikke er.

Odaiba er et populært shopping- og underholdningsdistrikt bygget på en menneskeskabt ø i Tokyo Bay. Bygningerne her er nogle af de mest futuristiske i Tokyo. Her er mange familieorienterede attraktioner, bl.a. det populære teamLab Borderless digitale museum. Se mere under Odaiba.

Rejser du med mindre børn, er det et af de bedste områder at bo i. Find overnatningssteder på Booking.com eller Agoda. De bedst bedømte finder du her:

Du kan også booke hoteller og hjemmeophold i Tokyo ved hjælp af dette kort.

INTERESSANTE KVARTERER I TOKYO

1. Shinjuku

Shinjuku er en af Tokyos 23 områder, men navnet bruges oftere til at henvise til den store underholdnings-, shopping- og spiseplads omkring Shinjuku Station, verdens travleste togstation.

Her er tusindvis af restauranter, lige fra fine spisesteder til mere anonyme steder. Der er utallige barer og restauranter, men der er to områder, du ikke bør gå glip af: Omoide Yokocho og Golden Gai. Her finder du interessante barer, restauranter og izakayas.

Se Shinjuku-guide for guidede ture. Du kan også tjekke Klook og Get Your Guide for en liste over ture og restauranttilbud i Shinjuku.

Nærmeste metrostation: Shinjuku Station

2. Shibuya

Ligesom Shinjuku er Shibuya en af Tokyos 23 afdelinger, men navnet bruges ofte til at henvise til det populære kommercielle område omkring Shibuya Station. Det er et pulserende højenergiområde, der ligner Shinjuku.

Lige uden for Shibuya Station ligger Shibuya Crossing, en fodgængerovergang, der omtales som verdens travleste kryds. Ved siden af krydset står en statue af en af verdens mest berømte hund – Hachiko.

Shibuya betragtes som et center for ungdomsmode og kultur i Tokyo. Her findes mange stormagasiner med hundredvis af butikker, så er dit mål at shoppe er Shibuya, et godt sted.

Se Shibuya guide for en liste over områdets mest populære indkøbscentre og stormagasiner. Du kan også tjekke Klook og Get Your Guide for en liste over seværdigheder og restauranter i Shibuya.

Nærmeste metrostation: Shibuya Station

3. Harajuku

Harajuku ligger mellem Shibuya og Shinjuku stationerne langs Tokyos Yamanote-linje og henviser til området umiddelbart omkring Harajuku Station. Det er hjertet af Tokyos kawaii-kultur, der er berømt for sine finurlige modebutikker, trendy restauranter og japanske teenagere klædt i outlandish tøj.

Populære områder i Harajuku omfatter Takeshita Dori og Omotesando. Takeshita Dori, hvor du finder en kultur af nuttethed, mens Omotesando er en træbevokset boulevard, der ofte omtales som Champs-Elysees of Tokyo. Her er fyldt med avancerede butikker, der imødekommer et mere voksent segment .

Ved siden af Harajuku Station ligger Yoyogi-parken og Meiji-helligdommen. Yoyogi Park er en stille offentlig park med masser af træer, mens Meiji-helligdommen er en Shinto-helligdom dedikeret til kejser Meiji og kejserinde Shoken.

Geografisk er Harajuku en del af Shibuya Ward. Ligger 20 minutters gang fra Shibuya Station. Tager du metroen, er det kun et stop væk.

Du kan nemt udforske Harajuku på egen hånd, men er du interesseret i en guidet vandretur kan du se her: (mulighed 1 | Mulighed 2).

Nærmeste metrostation: Harajuku Station

4. Akihabara

Hvis du er til arkadespil, elektronik, anime eller manga, behøver Akihabara lidt introduktion. Det er epicentret for Otaku-kulturen i Tokyo.

Ligesom Shinjuku og Shibuya er Akihabara et neonoplyst område, der er fantastisk at udforske om aftenen. Her findes hele bygninger fyldt kun med arkadespil.

Det er også her, du finder mange af Tokyos stuepigecaféer.

Se Akihabara guiden med en liste over de store elektronikbutikker og otaku attraktioner. Du kan også tjekke KlookGet Your Guide og Magical-Trip for kuponer til stuepigecaféer og andre otaku-oplevelser i Akihabara.

Nærmeste metrostation: Akihabara Station

5. Ginza

Ginza er Tokyos førende shopping område, her finder du mange af Tokyos high-end stormagasiner, luksusbutikker og fine restauranter.

Tsukiji Outer Market, Tokyos berømte fiske- og skaldyrsmarked, ligger ca. 15 min. gang herfra. Vil du spise frokost eller middag i Ginza, tjek Klook for en liste over restauranttilbud.

Nærmeste metrostation: Ginza Station

6. Odaiba

Odaiba er det futuristiske underholdningsdistrikt i Tokyo. Det er opført på en kunstig ø i Tokyo Bay og kendt for sine mange familievenlige attraktioner som interaktive museer, digitale udstillinger og indkøbscentre.

To populære attraktioner i Odaiba – teamLab Borderless digitale museum og den tårnhøje Unicorn Gundam-robot uden for Divercity Tokyo Plaza, er blot to af de mange sjove ting, du kan foretage dig på øen.

Besøger du Tokyo med små børn, er Odaiba et af de bedste områder at bo i. Du er tættere på Tokyo Dinsey Resort. Se denne Odaiba guide for mere information.

Nærmeste metrostation: Tokyo Teleport Station

7. Roppongi

Roppongi er et mere eksklusivt distrikt i Tokyo, populært blandt udlændinge og udstationerede. Det opleves mere støjsvagt og mindre kommercielt end Ginza.

Området er hjemsted for Roppongi Hills, et moderne underholdningskompleks med snesevis af butikker og restauranter. I centrum er Mori Tower, en af Tokyos højeste bygninger, med Tokyo City View observationsdæk og Mori Art Museum.

Mori Art Museum et af byens bedste museer, mens Tokyo City View er et af dets bedste observationsdæk. Du kan få rabat på billetter til begge på Klook.

Du finder flere seværdigheder og restauranttilbud i Roppongi.

Nærmeste metrostation: Roppongi Station

STEDER AT BESØGE I TOKYO

(se også Tokyo – Min Japanske Have)

De attraktioner, der er anført nedenfor er kun en brøkdel af alle de steder, du kan besøge, så hvis du vil have flere forslag se 5-dages Tokyo-rejseplan.

1. Meiji-helligdommen

Meiji Jingu eller Meiji-helligdommen er en af Japans vigtigste helligdomme. I de første dage af det nye år besøger over 3 millioner helligdommen for at bede årets første bøn.

Meiji-helligdommen er en Shinto-helligdom dedikeret til kejser Meiji og kejserinde Shokens guddommelige ånder. Det blev bygget i 1920, otte år efter kejser Meiji, der var den første kejser i det moderne Japan.

Helligdommen ligger dybt inde i en 70 hektar skovklædt park ved siden af Yoyogi Park og Harajuku Station. Den er nem at besøge på egen hånd, men en guidet tur, kan bookes gennem Klook eller Get Your Guide.

Nærmeste metrostation: Harajuku Station
Adgang: GRATIS Anslået tid at bruge: Ca. 1 – 1,5 timer

2. Senso-ji

Ligesom Meiji-helligdommen er Senso-ji et af Tokyos mest populære religiøse steder. Opført i 645 er det Tokyos ældste buddhistiske tempel og dedikeret til barmhjertighedens gudinde, Kannon.

Senso-ji ligger i Asakusa, cirka et minut væk fra Asakusa Station. Det er kendt for sin ydre port Kaminarimon, som er anerkendt som et symbol på både Asakusa og byen Tokyo. Mellem Kaminarimon og Senso-ji findes en sjov strækning af butikker, der sælger forskellige typer snacks og souvenirs.

Du kan besøge Senso-ji på egen hånd eller via en guidet tur. Tjek Klook og find en guide til ture og aktiviteter i Senso-ji og Asakusa.

Nærmeste metrostation: Asakusa Station
Adgang: GRATIS Anslået tid at bruge: Ca. 30 minutter – 1 time

3. Koishikawa Korakuen

Koishikawa Korakuen er en af Tokyos ældste og smukkeste anlagte haver. Opført i Edo-perioden (1600-1867) har den bugtende vandrestier mellem træer, damme, vandløb og klippeformationer.

Koishikawa Korakuen er dejlig året rundt, men nok smukkest om foråret eller efteråret. Et godt sted at tilbringe et par rolige øjeblikke og komme væk fra trængsel og travlhed i Tokyo.

Nærmeste metrostation: Iidabashi eller Suidobashi Station
Adgang: JPY 300 Anslået tid at bruge: Ca. 1 – 1.5 timer

4. Tsukiji ydre marked

Tsukiji Outer Market er det mest berømte fiskemarked i Tokyo og en af de mest populære attraktioner. Ligger omkring 15 min. gang fra Ginza Station. På det tidligere indre marked i Tsukiji plejede den berømte tunauktion at blive afholdt tidligt om morgenen. Tunauktion foregår nu på Toyosu-markedet nu, men man skal vinde i lotteri for at komme til at se auktionen.

I 1923 ødelagde det store Kanto-jordskælv meget af det centrale Tokyo, herunder Nihonbashi Fish Market. Fiskemarkedet blev derefter flyttet til Tsukiji-distriktet der begyndte sin drift i 1935 og omdannede Tsukiji til en velstående og travl bydel.

Nogle bygninger er mere end 80 år gamle, hvor butikken er i stueplan med bolig på de øverste etager. De snorklede gader er som en labyrint, så far ikke vild.

Tsukijis ydre marked er stadig åbent og her er travlt som aldrig før. Det er et fantastisk sted at opleve Japans markedsatmosfære, mens du finder et lækkert udvalg af skaldyr og japansk gademad.

Du kan spise dig gennem Tsukiji Outer Market alene, eller du kan tage på en markedstur. Tjek KlookFå din guidebyFood og Magical-Trip for en liste over Tsukiji Market-ture.

Nærmeste metrostation: Tsukiji eller Tsukijishijo Station
Adgang: GRATIS Anslået tid at bruge: Ca. 1 time

5. teamLab planeter

Det er ikke længere åbent, men Borderless var en multimedieudstilling af teamLab-kunstkollektivet. Beliggende i Odaiba består det af flere afdelinger med interaktive digitale skærme spredt ud over et 100.000 kvadratmeter stort rum.

teamLab tilbyder en anden multimedieudstilling nær Toyosu Market kaldet Planets. Det ligner Borderless, hvor hovedforskellen er en udstilling, der kræver, at den besøgende vader i knædybt vand. Billetter kan fås på Klook eller Get Your Guide.

Nærmeste metrostation: Shin-Toyosu Station
Adgang: JPY 3,200 Anslået tid at bruge: Ca. 2-3 timer

6. MOMAT

MOMAT er en forkortelse for National Museum of Modern Art, et moderne kunstmuseum dedikeret til japanske kunstneres arbejde fra Meiji-perioden og fremefter. Med fire etager, er det et stort museum, med meget interessante værker, hvor du kan se værker inspireret af vestlige genrer som kubisme og surrealisme.

Nærmeste metrostation: Takebashi Station
Adgang: JPY 500 Anslået tid at bruge: Ca. 1,5 – 2 timer

7. Yayoi Kusama-museet

Yayoi Kusama er en japansk samtidskunstner kendt for sine store skulpturer og installationer dækket af prikker. Hun fordyber sig også i andre kreative discipliner samt maleri og film, men er bedst kendt for sine skulpturer.

Biletter skal bestilles online. Der er begrænset antal besøgende, hvorfor du skal vælge et bestemt tidsrum.

Yayoi Kusama Museum er populært, så billetterne bliver hurtigt udsolgt. Reserver dit besøg uger i forvejen. Kan gøres via Yayoi Kusama Museum hjemmeside.

Nærmeste metrostation: Ushigome-Yanagicho Station
Adgang: JPY 1,100 Anslået tid at bruge: Maksimalt 1,5 timer

8. Tokyo Skytree

Tokyo Skytree er et tv-tårn, der i øjeblikket er det højeste i Japan. Har med sine 634 meter og to observationsdæk (hhv. ved 350 og 450 meter) en spektakulær udsigt over Tokyo. Billetter købes ved indgangen eller på forhånd via Klook.

Nærmeste metrostation: Oshiage Station
AdgangBilletoplysninger Anslået tid til at bruge: Ca. 1 time

TING AT FORETAGE SIG I TOKYO

1. Få en drink på Omoide Yokocho eller Golden Gai

Omoide Yokocho og Golden Gai er to af de mest interessante “mikrokvarterer”, i Tokyo. Begge kvarterer er klynger af små restauranter og izakayas i Shinjuku.

Omoide Yokocho betyder bogstaveligt “Memory Lane”, men det kaldes ofte “Piss Alley”. Denne betegnelse går tilbage til 1940’erne, da Omoide Yokocho ikke havde offentlige toiletter, hvilket efterlod de berusede til at tømme blæren i gyderne.

Faciliteterne er blevet forbedret siden da, hvilket gør Piss Alley til et populært steder at få en drink i Shinjuku. Omoide Yokocho ligger lige uden for Shinjuku Station og er fyldt med små izakayas, der serverer drinks og barmad som yakitori, ramen og nikomi.

Hvis du vil opleve Omoide Yokocho med en guide, kan der bookes via byFood.

Omkring 10 min. gang fra Omoide Yokocho ligger Golden Gai, et lige så interessant netværk af seks smalle gyder med over 200 små barer og restauranter. Det består af 2-etagers bygninger, som siges at give et glimt af, hvordan Tokyo så ud for ikke så længe siden.

Golden Gai er et yndet hangout blandt Tokyos kunstnere, fotografer, filminstruktører og forfattere. Ligesom Omoide Yokocho er det et godt sted at få en drink. Tjek Få din guide for en liste over ture til Golden Gai.

2. Tag på mad- eller barhoppingtur

Få en sjov Shinjuku madtur med Magical-Trip til tre restauranter og kom igennem nogle af Shinjukus mest interessante steder som Omoide Yokocho og Golden Gai.

Se artiklen om Shinjuku Tokyo mad tour for billeder og info. Tokyo mad eller bar hopping tur kan bookes på byFood eller Magical-Trip.

3. Lej en Kimono

Folk elsker at udforske Tokyo i kimonoer. Vil du gerne leje en kimono i Tokyo kan du gøre det på Klook.

4. Gå til en Maid Cafe

Maid Cafes er en type cosplay restaurant som er populær i Tokyo. Servitricer klæder sig ud i stuepigekostumer og opfører sig som tjenere, mens de behandler cafékunder som deres herrer og elskerinder.

De findes i forskellige områder af Tokyo (og Japan), de fleste er dog stadig placeret i Akihabara, hvor det begyndte.

Se denne artikel for nogle af de bedste Maid Cafes i Akihabara. Klook tilbyder kuponer til Maidreamin, den første Maid Cafe, der anbefales på listen.

5. Tag en madlavningskursus

Hvis du gerne vil lære mere om det japanske køkken, kan du tage et madlavnings kursus. F.eks. på madlavningskursus i Tokyo, hvor du kan lære at lave klassiske japanske retter som udon, tempura og tamagoyaki. Madlavningskurser i Tokyo kan du finde på Cookly eller byFood. Der er hundredvis at vælge imellem.

6. Tag ud og kør i en gokart

En af de skøreste ting, du kan foretage i Tokyo er gennem 1-3 timer at bære cosplay kostumer og cruise rundt i downtown Tokyo i go karts. Det ser sjovt ud og er sjovt.

Du kan bestille din gokartoplevelse i Tokyo på Klook eller Get Your Guide.

7. Se Sumo

Ryogoku District i Sumida Ward er kendt som Tokyos Sumo Town. Det er hjemsted for sumo stadion (Ryogoku Kokugikan), sumo stalde og mange chanko restauranter. Chanko nabe er den varme gryderet, som brydere spiser for at opretholde deres massive størrelse.

Sumo wrestling kampe afholdes i januar, maj og september. Er du i Tokyo i disse måneder, kan du se en turnering.

Andre sumo-relaterede oplevelser, kan være at deltage i en sumopraksis, spise en chanko nabe frokost og meget mere. Tjek KlookGet Your Guide eller Magical-Trip for en liste over sumo-relaterede aktiviteter i Tokyo.

DAGSTURE FRA TOKYO

Har du tid nok i Tokyo, kan du tage på en dagstur (eller to). På grund af Tokyos ultraeffektive jernbanesystem er der flere dagsture, du kan tage på.

Her er fem af de mest populære, men se også listen over de bedste dagsture fra Tokyo med flere forslag. Her findes også flere oplysninger om de flg. dagsture.

1. Tokyo Disney Resort

De kan have “Tokyo” i deres navne, men Tokyo Disneyland og Tokyo DisneySea er faktisk ikke i Tokyo. De findes i Urayasu City i nabopræfekturet Chiba, cirka en time øst for det centrale Tokyo.

Hvis du besøger Japan med børn, er det måske allerede på din dagsorden. Det er en sjov måde at tilbringe dagen i Tokyo på. Tokyo Disney Resort er det mest unikke, fordi det er det eneste, som The Walt Disney Company ikke har en ejerandel i.

Det kan anbefales at tage til Tokyo DisneySea (i stedet for Tokyo Disneyland), da det er den eneste af sin art i verden.

Besøg Tokyo Disney Resort-webstedet for billetoplysninger. Du kan også tjekke Klook for en liste over Disney-relaterede rejsetilbud og hoppe til afsnittet REJSETIPS med tips om, hvordan du sparer på billetter til Tokyo Disney Resort.

Sådan kommer du dertilMed tog eller bus
Gennemsnitlig rejsetid: Ca. 55 minutter

2. Kawagoe

Kawagoe er en atmosfærisk Borgby i Saitama-præfekturet, mindre end en time nordvest for Tokyo. Tilnavnet er “Little Edo”, det er berømt for sine mange velbevarede varehuse og traditionelle bygninger, der giver en historisk Edo oplevelse.

Mange af de gamle bygninger langs byens vigtigste Kurazukuri Street er blevet omdannet til restauranter, butikker og tehuse, hvorfor en af de bedste ting, du kan gøre i Kawagoe, er at spise streetfood og nyde byens atmosfære.

Opsøg også Kashiya Yokocho, det er en smal gyde med en klynge af små butikker, der sælger et udvalg af traditionelle japansk slik.

Det er nemt at besøge Kawagoe på egen hånd, men tjek Klook for en liste over rejsetilbud til Kawagoe.

Sådan kommer du derhen: Rejs med tog til Kawagoe Station. Fang en lokal bus til Kurazukuri Street.
Gennemsnitlig rejsetid: Ca. 50 minutter

3. Kamakura

Kamakura ligger i Kanagawa-præfekturet og er en af de mest populære dagsture, du kan foretage fra Tokyo. Den har tilnavnet “Kyoto i det østlige Japan” på grund af sin imponerende samling af kulturelle attraktioner.

Der er mange interessante templer og helligdomme i Kamakura, men det største trækplaster er den store Buddha i Kamakura. Det er en 11,4 meter høj bronzestatue af Buddha beliggende på grunden til Kotoku-in.

Bortset fra de mange templer og helligdomme, er Kamakura i også kendt for sine vandrestier, hvor du kan nyde både kultur og natur. Tilbring dagen i Kamakura alene eller med en guidet tur (Klook | Få din guide).

Sådan kommer du derhen: Pendler med tog til Kamakura Station.
Gennemsnitlig rejsetid: Ca. 1 time

4. Kawaguchiko-søen

Kawaguchiko søen er den nemmeste af Fuji Five Lakes at komme til på en dagstur fra Tokyo. Beliggende i Yamanashi præfektur, er det en onsen by, som tilbyder nogle af de mest betagende udsigter over Mt. Fuji.

Der er mange ting, du kan gøre omkring Lake Kawaguchiko, hvilket gør den ideel til en hel dagstur. Du kan tage på Mt. Fuji Panoramic Ropeway, bade i en onsen eller besøge forlystelsesparken Fuji-Q Highland. Tjek Klook eller Få din guide med ture og rejsetilbud til Lake Kawaguchiko.

Sådan kommer du derhen: Tag en motorvejsbus fra Shinjuku busterminal til Kawaguchiko station.
Gennemsnitlig rejsetid: Ca. 1 time 45 minutter

5. Hakone

En tur til Hakone i Kanagawa-præfekturet er måske en af de bedste dagsture, du kan foretage fra Tokyo. Ligesom Lake Kawaguchiko er det en onsen-by, der tilbyder en spektakulær udsigt over Mt. Fuji.

Hakone ligger cirka to timer sydvest for Tokyo og er kendt for sine mange onsen-resorts, templer, helligdomme, vandrestier og kunstmuseer. Der er en hel del at se og gøre, så det er vigtigt at komme tidligt afsted.

Blandt de mest populære aktiviteter i Hakone er at bade i en onsen, sejle med et piratskib over Ashinoko-søen og tage på ropeway til Owakudani – et område med vulkansk aktive gejsere. Se også Hakone-helligdommens orange torii-port. Få din guide for flere ideer til, hvad du kan i Hakone.

JAPANSK MAD GUIDE

Hvis du elsker japansk mad og japanske desserter kan du tjekke japansk mad guide. Det omfatter populære retter i Japan samt regionale specialiteter efter præfektur, herunder Tokyo.

SPISESTEDER I TOKYO

Tokyo madguide med 18 must-try restauranter. Hvis du spekulerer på, hvor du skal spise i Tokyo, kan denne liste give dig nogle gode måltider.

Atten kan være for mange for de fleste mennesker, så nedenfor er listet seks af favoritterne. Tjek den fulde Tokyo madguide for flere billeder og information om hver af disse restauranter.

1. 麺処いのこ平和台店 Mendokoro Inoko Heiwadai butik

Ramen i denne restaurant er fantastisk. 麺処いのこ平和台店 Se den fulde Tokyo rejseguide for at se, hvor den findes.

F.eks. krabbe miso ramen ebi miso tsukemen. Lavet med rejehoveder, med en umami smag, du kun kan få ved at sutte på rejehoveder.

2. Sushi Katsura

Bortset fra kaiten-zushi-restauranter er billig og god sushi ikke så let at komme til i en dyr by som Tokyo. Men der findes Sushi Katsura.

Den ligger lige ved Tsukiji Outer Market, og er en seriøs konkurrent til de billigste gode sushi i Tokyo. En frokost sushi med ni stykker nigiri, seks stykker maki og en tamago kostede blot JPY 1, 280.

Sushi Katsura fanger deres fisk i den nærliggende Tsukiji, så kvaliteten er i orden.

3. 好美家 – Komiya

Man kan ikke tale om Tokyo mad uden at tale om monjayaki. Det betragtes som karakteristisk Tokyo spise.

Monjayaki er lavet med stegt dej og er en skål, der ligner okonomiyaki. Dashi eller vand tilsættes dejen, hvilket gør den flydende. Når den er kogt, størkner monjayaki ikke helt til pandekageform, som okonomiyaki gør. Den forbliver blød og smattet, som smeltet ost.

Tsukushima-området er et af de bedste steder i Tokyo at få monjayaki. Kan anbefales her på 好美家.

4. Miyako

En anden ret, der betragtes som Tokyo mad, er fukagawa meshi. Det er en skål med musling og lange løg kogt i miso og toppet med ris.

Ligesom med monjayaki skal du til en bestemt del af Tokyo for at prøve de bedste versioner af fukagawa meshi. Den mest lækre fukagawa meshi findes i det område, hvor den stammer fra – Fukagawa.

Fukagawa er en tidligere fiskerby, hvor folk tjente til livets ophold ved at fange fisk, samle muslinger eller høste laver. Fukagawa meshi blev opfundet på et tidspunkt som en ydmyg arbejderklasse ret. Den nydes stadig den dag i dag på specialrestauranter i Fukagawa som Miyako.

5. Kisaburo Nojo

Kisaburo Nojo har specialiseret sig i tamago kake gohan, en populær japansk komfortmad af dampet ris toppet med rå æg og sojasovs.

Kisaburo Nojo tilbyder en alt-du-kan-spise tamago kake gohan-buffet med førsteklasses æg fra forskellige gårde i Japan.

6. Savoy

Det kan virke underligt at tilføje et pizzeria til en japansk madguide, men Tokyo laver utrolige napolitanske pizzaer, der kan konkurrere med dem fra Italien.

Hvis du er fan af Ugly Delicious-serien med David Chang, kender du måske Savoy som et af de steder, der vises på pizzaepisoden af showet.

De serverer kun to typer pizza på Savoyen – margherita og marinara. De er enkle, men perfekte. Som en anmelder skrev i sin anmeldelse af Savoyen: “Den bedste pizza er ikke i Italien, den er i Tokyo!”

Der er mere end et Savoy sted i Tokyo, så sørg for at gå til den oprindelige filial i Azabu – juban.

SEVÆRDIGHEDER I TOKYO

Der er MANGE steder, som kan anbefales. Til hjælp med at se, hvor alt er, er det fastgjort på dette kort. Klik på linket for en live version.

Savoy i Tokyo, Japan

SÅDAN KOMMER DU RUNDT I TOKYO

Tokyo er stor, men det har et omfattende og effektivt metrosystem, så det er aldrig et problem at komme rundt. Med metroen er der sjældent for langt at gå fra en hvilken som helst metrostation og hen til din destination.

Hvis du planlægger at kører meget med togene, er det en god ide at få et transportkort. Feks. en kombination af to i Tokyo – en 72-timers Tokyo Subway Ticket og et Suica IC-kort.

Tokyo Subway billet

Hvis du planlægger at bruge Tokyos lokale metro ofte (dvs. flere gange om dagen), vil en Tokyo Subway Ticket være nyttig. Det giver ubegrænsede ture på Toei og Tokyo Metro Lines i 24 timer, 48 timer eller 72 timer.

Se Tokyo metrokort for at se, hvilke linjer du kan bruge. Toei og Tokyo Metro Lines kan få dig alle steder inden for byens grænser.

Du kan få et skøn over metropriser ved hjælp af Hyperdia eller Google Maps.

Tokyo Subway-billetter kan købes i lufthavnen (Narita og Haneda) eller på metrostationer, men du kan nogle gange få rabat, hvis du køber det på forhånd gennem Klook eller Get Your Guide.

Hvis du kun rejser inden for Tokyos bygrænser, vil Tokyo Subway Ticket være fint. Planlægger du at tage på dagsture uden for byen eller flytte til en anden by i Japan, skal du også have et IC-kort.

Suica / Pasmo IC-kort

Et IC-kort er dybest set et gemt værdikort, der ligner Seouls T-pengekort eller Hong Kongs blækspruttekort. Det giver ikke billigere billetpriser, men det sparer for besværet med at skulle købe enkeltbilletter hver gang.

Til ture på Toei- og Tokyo-metrolinjerne kan bruges Tokyo Subway Ticket. Til alt andet som busture og ture ud over byens grænser kan Suica IC-kortet bruges.

Suica IC-kortet samarbejder overalt – med tog, busser, færger og sporvogne – fra Tokyo til Fukuoka. Du kan også bruge det til at betale i dagligvarebutikker.

Når din saldo er lav, kan du fylde kortet op på automater, der findes på hver metrostation. Det er praktisk og et must, når du bruger offentlig transport i større byer i Japan.

Pasmo IC-kortet er stort set det samme som Suica IC-kortet. Den eneste reelle forskel er de virksomheder, der tilbyder dem. Suica IC-kortet ejes af Toei og Tokyo Metro, mens Pasmo IC-kortet drives af JR, men de giver begge de samme fordele. At anskaffe begge kort er fint. Klik på linket for mere information om Japans IC-kort.

Hvis du gerne vil købe et Suica IC-kort, kan du gøre det på forhånd via Klook.

HVOR MANGE DAGEs OPHOLD / TOKYO REJSEPLAN

Tokyo er en storby hvor der er meget at se og gøre. Selvfølgelig er det muligt at besøge en attraktion, snappe en hurtig selfie og derefter skynde sig videre, men hvor meget af Tokyo oplever du virkelig? For en tilfredsstillende Tokyo-oplevelse er fire dage et minimum, men fem er ideelt.

Der er så mange interessante dagsture, du kan foretage fra Tokyo, hvorfor fem dage er den perfekte tid for enhver første gangs besøgende. Nedenfor er en synopsis, men sørg for at klikke på 5-dages Tokyo rejseplan for den fulde version.

DAG ET
• Meiji-helligdommen
• Yoyogi-parken
• Harajuku
• Shibuya
DAG TO• Ginza
• Tsukiji
ydre marked
• Odaiba
• Shinjuku
DAG TRE
• Yayoi Kusama Museum
• Koishikawa Korakuen
• MOMAT
• Tokyo kejserpalads
• Akihabara
DAG FIRE
• Senso-ji• Tokyo Skytree
• Edo-Tokyo Museum
• Hie Shrine
• Tokyo Tower
• Zozo-ji
DAG FEM
• Dagstur

TOKYO REJSETIPS

1. Planlæg din rejse med Sygic Travel

Hvis du nyder at planlægge alle detaljer på dine ture, kan Sygic Travel være nyttig. Det er en gratis rejseplanlægningsapp, der giver dig mulighed for at oprette effektive rejseplaner ved at fastgøre interessepunkter på et kort og derefter gruppere dem efter placering. Den er tilgængelig og gratis på iOS og Android.

2. Hold forbindelsen

At have en pålidelig wifi-forbindelse er vigtig overalt, men især i en megaby som Tokyo, hvor der er en sprogbarriere. Du skal bruge det til at oversætte skilte, konvertere valutaer og navigere i det meget effektive, men også meget forvirrende metrosystem.

Du kan oprette forbindelse til internettet i Japan ved hjælp af et simkort eller en lomme wifi-enhed. Pocket wifi-enheder er enkle.

Følg linkene for at købe et 4G sim-kort eller leje en 4G lomme wifi-enhed via Klook eller Get Your Guide. Reservere mindst en uge før din rejse.

3. Brug Hyperdia

Du kommer til at køre meget i tog i Tokyo (og Japan generelt), så denne gratis pendlerapp vil være nyttig. Den hjælper med at dechifrere det ofte forvirrende jernbanesystem.

Hyperdia er nøjagtig og pålidelig, men ikke så brugervenligt som Google Maps, så bedst til intercityrejser. Til det lokale transportsystem, er Google Maps bedst.

HJEMMESIDE: hyperdia.com

4. Naviger med Google Maps

Som nævnt er Hyperdia fantastisk til intercityrejser, men der er ingen bedre navigationsapp end Google Maps. Det fortæller dig præcis, hvordan du kommer fra punkt A til punkt B enten ved at gå eller bruge byens lokale transportsystem. Det er super pålideligt.

HENT: iOS / Android

5. Få rabat på Disney-billetter i en Kinken-butik

Disney Resort billetter er dyre. Mindst JPY 7.500 for voksne for et en-dags pas. Heldigvis kan der spares lidt på omkostningerne ved at købe dem fra en kinken butik.

En kinken-butik er en billet videresalgs butik, som findes i hele Japan, normalt nær togstationer eller i indkøbsarkader. De køber og sælger ubrugte togkort, kuponer, og billetter til forskellige begivenheder som koncerter, sportsspil, og forlystelsesparker.

Kinken-butikker er legitime virksomheder, men sørg for at læse vilkårene for den billet, du køber. F.eks. om hvornår de udløber. Du kan tjekke artiklen her om kinken butikker for mere information.

6. Planlæg lange pendlerture

Tag højde for at Tokyo er enorm, så det kan ofte tage tid at komme fra en destination til den næste. Når du opretter din rejseplan, skal du ikke proppe for mange aktiviteter på en dag. Det kan gøre det hele meget stressende og mindre behageligt, når du skal skynde dig fra et sted til det næste.

Tag dig god tid og nyd det. Rejser er ikke et løb.

7. Se efter Tokyo Travel Deals

Der er mange websteder, der tilbyder rabatter på ture og rejserelaterede tjenester. For Tokyo kan det anbefales at se KlookGet Your Guide, byFood og Magical-Trip. De er alle førende rejse-e-handelswebsteder, der tilbyder en bred vifte af aktiviteter i forskellige byer rundt om i verden, inklusiv Tokyo.

8. Få rejseforsikring

En rejseforsikring eller ej, er noget, du skal overvejer før hver rejse. Det afhænger normalt af tre faktorer – hvor du skal hen, hvor længe du skal være væk, og hvad du skal lave.

Klik f.eks. på linkene her for at få et gratis tilbud fra SafetyWing eller Heymondo. Få 5% rabat på Heymondo ved at bruge rejseguidens link.

9. Medbring den rigtige strømadapter

Japan har type A eller type B stikkontakter, så sørg for at medbringe de rigtige strømadaptere til dine enheder. Den elektriske spænding er 100V og standardfrekvensen er 50/60Hz.

10. Lær grundlæggende japansk etikette

Mindfulness og etikette er af stor betydning i Japan. Som udlænding forventes vi ikke at kende alle reglerne, men det vil være godt at gøre os bekendt med det grundlæggende. Se mere her: Japansk etikette – Min Japanske Have.

Husk at have det sjovt, men vær også bevidst om at du ikke er på ferie, men på rejse!

1 tanke om “En første gangs rejseguide til Tokyo (2023)

 1. Svar
  - Min Japanske Have - januar 11, 2024

  […] En første gangs rejseguide til Tokyo (2023) […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen