Attraktive haver i efteråret

Den tyske hjemmeside JAKYO | Japan erleben, Kyoto erfahren (japan-kyoto.de) har masser af oversigter, gode råd og meget mere, men også en oversigt over steder der gode at se i efteråret. Som de skriver:

“Kyoto kan være en jungle, når det kommer til sightseeing. Spørgsmålet “Hvad er værd at se?” kan let besvares med “Alt!”, Men det har du desværre ikke tid til. Om efteråret er der også spørgsmålet om, hvor du bedst kan nyde det storslåede efterårsløv kaldet momiji.”

Herunder kommer et udvalg af anbefalinger, der kan gøre efteråret i Kyoto til en uforglemmelig oplevelse.

Kyoto Institut for Turisme og Turisme har ligeledes en oversigt over efterårs attraktioner i Kyoto:
Kyoto Efterårsløv Attraktionskort – Momiji Visning Peak Anbefalet kursus Popularitet Ranking Hemmeligt sted (kyotokk.com)

Først lidt om hvordan japanerne taler om efteråret:

秋 aki: Det japanske ord for efterår

紅葉 momiji: japansk ahorntræ, som giver den typiske efterårsfarve.

紅葉 kōyō: Generel betegnelse for efterårsløvfarvning i Japan. Momiji og Koyo deler den samme kanji.

紅葉狩り momijigari: Betegnelse for udflugter for at overveje efterårets løvfarve. Til foråret er sakuragari på dagsordenen.

Her er lidt om de forskellige farver om efteråret:

青葉
aomomiji
Når Momiji stadig er grøn
色づき始め
irozuki hajime
Når farvning lige er begyndt
一部見頃
ichibu migoro
Delvist allerede farvet
見頃
migoro
Det bedste tidspunkt at se
見頃すぎ
migoro sugi
tid lige efter klimaks

Efterår i Kyoto

Oversigten finde du HER

Indholdsoversigt:

I Kyoto:

 • Tofukuji-templet – Kyoto S sø
 • Eikando-templet – Kyoto Ø
 • Gyoen Park – Kyoto C
 • Shinnyodo-templet (Shinshogokuraku-ji) – Kyoto Ø sø
 • Tenryuji – Kyoto V vv
 • Kokedera-templet (Saihoji) Mostemplet – Kyoto V vv
 • Shojiji – Kyoto V vv

Omkring Kyoto:

 • Rurikoin-templet i Yase – Kyoto Ø nø
 • Sanzenin-templet i Ohara – Ohara
 • Bishamondo-templet i Yamashina
 • Kosanji-templet i Toganoo
 • Iwashimizu-helligdommen i syd

Tofuku-ji i sydøst

Ved Tofukuji udfolder sig et hav af røde blade, hvor man sjældent ser det i Kyoto. Nogle gange kan du nyde efterårsløvet udefra, men den smukkeste udsigt findes kun bag billetkontoret i tempelhaven, som kan beskrives som en park med hensyn til størrelse.

Mere om Tofukuji HER. Du finder også mere om Tofukuji under Kyoto S (sydøst) med alle undertemplerne.

Eikan-do i øst

Hvis du spørger lokalbefolkningen om det bedste sted at besøge i Momiji (ahorn), vil du ofte høre Eikando-templet. Denne seværdighed har dog også sin mørke side: sværme af turister, og der bliver flere og flere. Derfor er Eikando ikke en uforbeholden anbefaling og undgås af mange i efteråret.

Mere om Eikan-do HER Du finder også mere her under om Eikan-do (med en video) og Filosofstien i Oversigt over Kyotos haver.

Gyoen Park i hjertet af Kyoto

Mindre anstrengende end Eikando er Gyoen Park, som inviterer dig til at blive hængende midt i Kyoto med et ekspansivt parkeringsområde. Perfekt til efterårsture.

Kyoto Gyoen er den nationale park, som er 1,3 km fra nord til syd og 0,7 km fra øst til vest. Det er åbent for alle når som helst. Dette område var Court Nobles Residential Area i Edo-perioden. Efter overførslen af hovedstaden til Tokyo blev bygninger fjernet, og Kyoto Gyoen (have) blev etableret for at bevare kejserpaladset. Efter Anden Verdenskrig blev Kyoto Gyoen ændret til at være en national have. I dag er der berømte historiske steder i denne have, herunder Kyoto kejserpalads. Det bliver også det sted, hvor folk kunne tilbringe deres tid i naturen.

Du finder kortet HER.

Shinnyo-do på Kurodani no Oka Hill (Shinshogokuraku-ji)

På Kurodani-bakken i det østlige Kyoto finder du Shinnyodo-templet (Shinshogokuraku-ji), hvis østlige tempelgård er hjemsted for adskillige Momiji-træer. De indre tempelhaver er også et særligt træk.

Når du er ankommet til selve Shinnyodo, kommer du til det helt naturligt udseende, bageste område, som afhængigt af sæsonen stadig har den ene eller den anden specielle funktion. I vores tilfælde (forår) var vi glade for aomomiji (??). I Japan er udtrykket eller træet Momiji (ahorn) faktisk mere kendt fra efterårssæsonen, når de viser deres røde og orange blade, men den friske, grønne Aomomiji har også deres charme. Navnet indeholder kanji for blå (ao), som på japansk også betyder ny.

Du finder mere om Shinnyodo HER samt i Oversigten over Kyotos haver Ø sø

Tenryu-ji i Arashiyama

I det rekreative område Arashiyama i det vestlige Kyoto tilbyder Tenryuji-templet smukke haver. Men ikke kun Tenryuji, men hele området skinner i efterårets pragt.
Cykel til Tenryuji i Arashiyama: Fra centrum af Kyoto tager det dog cirka en time at komme til Arashiyama.

 1. Navigation er meget let, da Marutamachi fører hele vejen til Arashiyama.
 2. Vi passerer flere steder, der er værd at se, hvis du spontant skifter mening.
 3. Vi kommer ud i Arashiyama lige over bambusskoven med Nonomiya-helligdommen.

Her er linket til den rute, vi tog: http://goo.gl/maps/CgHN

Mere om Tentyuji HER og i oversigten over Kyotos haver V vv

Kokedera – Saiho-ji – Mostemplet i Arashiyama

I det vestlige rekreative område Arashiyama vil insidertippet om efteråret sandsynligvis være: Moo-templet Kokedera eller officielt Saihoji. Den grønne mos
med den orange og røde farve ser fantastisk ud!
Offentlig: Adgang til templet kræver en reservation.

Mere om Mostemplet HER og i oversigten over Kyotos haver V vv

Shoji-ji på den vestlige kant af Kyoto

Shojiji Temple. På den vestlige kant af Kyoto er et lokalt berømt tempel, der tilbyder meget smuk efterårsudsigt, men er også i en klasse for sig selv om foråret i ved kirsebærblomstringen.

Se mere om Shojiji HER samt i oversigten over Kyotos haver V vv

Efterårs seværdighederne omkring Kyoto

Rurikoin-templet i Yase

Lige nordøst for Kyoto ligger Yase-distriktet, hvor Rurikoin ligger. Efterårsudsigten fra templets første sal er utvivlsomt en af de bedste i Kyoto.

Mere om Rurikoin HER samt i oversigten over Kyotos haver Ø nø

Sanzen-in i Ohara

Hvis du følger bussen fra Yase endnu længere nordpå, ankommer du til Ohara. I skovene i og omkring Sanzenin vil du helt sikkert blive momiji-salig.

Se mere om Sanzenin HER samt i oversigter over Kyotos haver Ohara

Bishamondo-templet i Yamashina

Kyotos Yamashina-distrikt er hjemsted for Monzeki’s Bishamondo-tempel, som er et must-see for Momiji-jagt. Bishamon-dō er mest berømt i forårs- og efterårssæsonen for sine kirsebærblomster og kōyō (efterårsblade). Det store shidarezakura (grædende kirsebærtræ) foran Shinden hallen er over 150 år gammelt og hele 30 meter i kronediameter, der blomstrer bedst i begyndelsen til midten af april. Tilgangen til templets Chokushi-mon-port er især populær om efteråret, når ahorntræerne, der ligger langs stentilgangen, bliver strålende nuancer af rødt. Ud over disse mere berømte årstider har helligdommen også en stor blåregn nær Niō-mon-porten, der kan nydes i maj og er smuk i den frodige nye grønne sæson om foråret.

Se mere om Bishamondo HER samt i oversigten over Kyotos haver Ø nø

Kosan-ji i Toganoo

I skovene nordvest for Kyoto i tedyrkningsregionen Toganoo, som var berømt i middelalderen, ligger Kosanji-templet, som ud over sin efterårsudsigt er kendt for det, der sandsynligvis er Japans første “manga”.

Udsigten fra Sekisui-in-hallen er absolut betagende, med træskodder, der åbner opad og afslører en malerisk udsigt over Mt. Takao-landskabet. Uanset om der er kirsebærblomster, friske grønne ahornblade, lyst orange efterårsløv eller frosne grene, er det fantastisk uanset årstiden. Sekisui-in er også forbundet til en tesalon, hvor du kan tage en last af og nyde en kop grøn te og en lille sød.

Regionen, hvor Kosanji ligger, er også interessant for teelskere. I det 13. og 14. århundrede var Toganoo-regionen (栂尾) berømt for den bedste te i Japan, og dens te var en vigtig del af tōcha-spillet på det tidspunkt. Ifølge sin egen erklæring er tehaven Kosanji den ældste tehave i Japan.

Se mere om Konsaji HER samt i oversigten over Kyotos haver V

Iwashimizu-helligdommen i syd

Lidt syd for Kyoto på Mount Yawatababayama er Iwashimizu-helligdommen. Det omfattende skovområde lover meget rødt og orange om efteråret.

Se mere om Iwashimizu HER samt i oversigten over Kyotos haver S

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen