En første gangs rejseguide til Kyoto (2023)

Rejse guiden finder du via ovenstående link. Senest opdateret: 28. juni 2023

Tokyo og Osaka kan synes at være mere spændende, men Kyoto har alt, hvad der fascinerer ved Japan. Et langsommere og mere bevidst tempo, en by med en atmosfære, som får dig til at føle, at du er i en anden tid i Japan.

Kyoto er en by med buddhistiske templer og Shinto-helligdomme, geishaer og haver, den er fuld af atmosfære, tradition, kultur og mad.

Der er meget at se og opleve i Kyoto, der betragtes som Japans historiske og kulturelle hjerte.

BESØG KYOTO HURTIGE LINKS

Rejseguiden til Kyoto er lang. Herunder er samlet links til hoteller, ture og andre tjenester.

HOTELLER

De bedst bedømte hoteller i Higashiyama, et af de bedste områder at bo for første gangs besøgende.

TOURS

ANDRE YDELSER

INDHOLD

 1. Kyoto rejsebegrænsninger
 2. Japan Visum
 3. Kyoto i korte træk
 4. Bedste tidspunkt at besøge Kyoto
 5. Rejser til Kyoto
 6. Hvor kan man udveksle valuta
 7. Bedste område at bo i Kyoto
 8. Steder at besøge i Kyoto
 9. Ting at gøre i Kyoto
 10. Dagsture fra Kyoto
 11. Japansk mad guide
 12. Spisesteder i Kyoto
 13. Seværdigheder i Kyoto (kort)
 14. Sådan kommer du rundt i Kyoto
 15. Hvor mange dage at bo / Kyoto rejseplan
 16. Kyoto Rejsetips

KYOTO I KORTE TRÆK

Tokyo er Japans nuværende hovedstad, men Kyoto var det i over tusind år – fra 794 til 1868 – før magten blev flyttet fra Shogunen til kejseren.

Trods dette skift betragter mange stadig Kyoto som Japans kulturelle og historiske centrum, der er hjemsted for over tusind templer og haver, og har et ry for at være landets smukkeste by.

BEDSTE TIDSPUNKT AT BESØGE KYOTO

De mest populære tidspunkter at besøge Kyoto er i løbet af foråret (marts-maj) og efteråret (oktober-november), hvor vejret er ideelt, og landskabet viser sig frem.

Begge årstider er kendetegnet ved en dramatisk ændring i farverne – foråret for sine kirsebærblomster pink og hvid, og efteråret for sine brændende røde, orange og gule farver. I modsætning til de kolde vintre og varme somre er vejret mildt i foråret og efteråret, så begge årstider ville være det perfekte tidspunkt at rejse på.

Hvis du er interesseret i Kyotos festivaler, kan du klikke på linket for en liste over Kyotos årlige festivaler og begivenheder.

En månedlig oversigt over vejret:

DEC-FEB: Det er den koldeste tid på året i Kyoto. Medmindre du vil opleve sne, er det sandsynligvis ikke det bedste tidspunkt at rejse på.

MAR-MAJ: Det er en af de mest populære tider på året at besøge Kyoto. Vejret er ideelt. Kirsebærtræerne begynder at blomstre i slutningen af marts, og de er normalt i fuld blomst i den første uge af april. Ikke overraskende er det også den travleste tid på året, så forvent mange mennesker og høje hotelpriser. Det samme gælder for den første uge af maj, som er Golden Week-ferien for de lokale japanere.

JUN-AUG: Det er sommer i Kyoto. Menneskemængden er tyndet ud, men det er varmt og mere fugtigt, så måske ikke det bedste tidspunkt at rejse på. Det er normalt varmest i august og mest regnfuldt fra juni til juli.

SEPT-NOV: Ligesom foråret er efteråret et af de bedste tidspunkter at besøge Kyoto på. Vejret er ideelt, og efterårsløvet er slående.

Klimaet i Kyoto

Tjek holiday-weather.com for mere om Kyoto vejr. For nemheds skyld har du herunder grafer for gennemsnitstemperatur og årlig nedbør. De anbefalede måneder er angivet med orange.

Gennemsnitstemperatur

Årlige nedbør

Om at rejse til Kyoto

Der er mange måder at komme til Kyoto på afhængigt af, hvor du befinder dig. Tjek Bookaway 

Fra KIX
Hvis du flyver til Japan, ankommer du formentlig til Kansai International Airport (KIX), der ligger i Osaka.

Sådan kommer du til Kyoto fra KIX.

MED TOG: Limited Express Haruka Train er den eneste togforbindelse fra KIX til Kyoto station. Det tager cirka 80 minutter. Du kan købe billetter på stationen, men du kan formentlig få rabat, hvis du køber dem på forhånd gennem Klook.

Det er værd at bemærke, at nogle transportkort er gyldige til rejser mellem KIX og Kyoto. Se afsnittet SÅDAN KOMMER DU RUNDT for flere oplysninger.

MED BUS: Du kan også rejse fra KIX til Kyoto station med limousinebus. De opererer med en 24-timers tidsplan, så det kan være en bedre mulighed, hvis du ankommer off-hours. Turen tager cirka 100 minutter. Du få en tidsplan på Kansai Lufthavns transportwebsted . Billetter kan købes i lufthavnen, eller på forhånd gennem Klook.

MED SHUTTLE: Der er en bekvem dør-til-dør pendulkørsel, der tager dig fra KIX til dit hotel i Kyoto på cirka 2 – 2. 5 timer. Du kan foretage reservationer på Yasaka Taxi hjemmeside. Forudbestilling er påkrævet.

MED TAXA: Hvis du har meget bagage, er den mest bekvemme løsning at tage en taxa, men også den dyreste. Forvent at betale mindst JPY 30.000 hver vej.

VED PRIVAT KØRSEL: Hvis du gerne vil arrangere en privat kørsel, kan du gøre det gennem Klook.

Fra andre dele af Japan
Japans jernbanesystem er så effektivt og omfattende, at det er nemt at rejse til Kyoto med tog fra andre dele af landet. Du kan tjekke hyperdia.com for togruter og tidsplaner.

Hvis du besøger flere byer i Japan, bør du måske have et JR Pass. Det giver ubegrænset brug af alle JR nationale tog i Japan – inklusive Kansai Airport Express Haruka, Shinkansen tog og Narita Express. JR Pass fås i 7, 14 eller 21 dages udgaver og kan fås gennem Klook eller Japan Rail Pass.

HVOR SKAL MAN VEKSLE VALUTA

Valutaenheden i Japan er den japanske yen (JPY).

BANKER / POSTHUSE: Banker og postkontorer er blandt de mest pålidelige steder at udveksle udenlandsk valuta i Japan. Processen er dog langsom, der er papirarbejde, der skal udfyldes, og kan tage op til 30 minutter.

KINKEN BUTIKKER: Kinken butikker er små butikker, der køber og sælger ubrugte billetter til arrangementer. Nogle af dem veksler også valuta. Du kan finde kinken butikker i de større japanske byer, normalt nær store metrostationer. I Kyoto skulle den bedste kinken-butik til at veksle valuta være Tokai Discount Ticket Shop.

VALUTA VEKSLE MASKINER: De ligner en pengeautomat, men kan bruges til at veksle valuta. Indsæt din udenlandske valuta, og ud kommer JPY-ækvivalenten. Ganske nemt. Findes formentlig i Kyoto i de populære turist- og shopping områder.

ATM MASKINER: Den foretrukne måde at erhverve sig JPY i Japan. Priserne er ofte konkurrencedygtige, og det sparer dig besværet med at skulle have for meget udenlandsk valuta. Sørg for at lade din lokale bank vide, at du har til hensigt at bruge dit hævekort i udlandet, så du ikke løber ind i nogen problemer.  7-Eleven og posthusautomater har disse veksle automater.

NB: Nogle pengeautomater kan spørge, om du vil fortsætte “med eller uden konvertering”. Vælg altid UDEN konvertering, så din lokale bank foretager konverteringen. At fortsætte med konvertering giver den udenlandske bank, der driver pengeautomaten, tilladelse til at foretage konverteringen, normalt til høje priser. Ifølge denne artikel kan forskellen i satser være så høj som 10%.

KYOTO: DE BEDSTE OMRÅDER AT BO I

Downtown-området og Higashiyama er de bedste områder at bo i i Kyoto. Her er du tæt på mange restauranter, butikker og turistattraktioner. Begge byens metrolinjer løber gennem områderne, hvilket gør det nemt at komme rundt.

Oversigt over områderne. Klik på linket for en live version af kortet. (markerede områder er kun tilnærmelser)

BLÅ – Downtown / Central
RØD – Omkring Kyoto Station
GUL – Nordlige Higashiyama 
ORANGE – Sydlige Higashiyama 
GRØN – Arashiyama

DOWNTOWN

Downtown-området et godt sted at bo i Kyoto. Det er bekvemt placeret med mange hoteller, butikker, restauranter, barer og dagligvarebutikker.

Toyoko Inn er en af de største og mest populære forretningshotelkæder i Japan. Som alle japanske forretningshoteller er værelserne små, men godt amenitized. Du kan booke et værelse på Agoda.

Hvis du ønsker at bo i centrum / centrale område, men ikke føler, at det er det rigtige hotel for dig, kan du tjekke for alternative steder på Booking.com  eller Agoda. Her de bedst bedømte hoteller i centrum af Kyoto:

I NÆRHEDEN AF KYOTO STATION

Området omkring Kyoto Station er også et godt sted at bo. Kyoto station er byens vigtigste transportknudepunkt, så der er nem adgang til transport rundt i byen og til andre dele af Japan. Her er også mange butikker og restauranter. Tjek her for oversigt omkring Kyoto station: Booking.com | Agoda. Her de bedst bedømte hoteller i området:

HIGASHIYAMA

På tværs af Kamo-floden fra det centrale / downtown Kyoto er Higashiyama Ward. Opdelt i nord og syd er dette område hjemsted for nogle af Kyotos mest populære attraktioner som Kiyomizu-dera, Yasaka-helligdommen og Ninnen-zaka / Sannen-zaka gaderne.

Både det nordlige og det sydlige Higashiyama er et godt udgangspunkt for at udforske Kyoto, selvom det er bedst at bo så tæt som muligt på Gion-distriktet. Shiki Shiki Higashiyama, der ligger lige ved grænsen mellem nord og syd er en komfortabel boutiquekro i et roligt kvarter i Higashiyama.

Et 3-personers privat værelse med bruser til USD 30 pr. nat for hele værelset! Med al din bagage, perfekt til to. Du kan booke et værelse hos Shiki Shiki Higashiyama på Booking.com eller Agoda. Er det ikke det rigtige sted for dig, tjek webstederne for alternativer: Booking.com | Agoda. Her de bedst bedømte hoteller i Higashiyama:

ARASHIYAMA

Arashiyama er længere væk fra det centrale Kyoto, men et dejligt område. Det er her, du finder de ofte omtalte bambuslunde.

Arashiyama er normalt roligt og tæt på naturen. Her er hyggelige butikker og templer, f.eks. Tenryu-ji.

Når du leder efter indkvartering her, så se efter en ryokan (traditionel japansk kro), for her er det perfekte miljø for det: Booking.com | Agoda. De bedst bedømte hoteller i området:

Du kan også booke hoteller og hjemmeophold i Kyoto ved hjælp af det praktiske kort:
https://www.stay22.com/?utm_medium=willflyforfood&utm_source=poweredby

STEDER AT BESØGE I KYOTO

Der er meget at se i Kyoto. Efter en uge har du absolut ikke se alt. Nedenfor er nogle af byens mest populære attraktioner.

Du kan udforske Kyoto på egen hånd med et transportkort og masser af energi, men hvis du gerne vil gå med en guide og få transport arrangeret for dig, kan du vælge mellem en af de mange Kyoto-ture via Klook eller Get Your Guide.

1. Kinkaku-ji (Guldtemplet)

Kinkaku-ji er et UNESCO World Heritage Site og en af byens mest mindeværdige attraktioner. Dækket af bladguld er det Kyotos mest slående tempel. Faktisk er Kinkaku-ji så fantastisk, at den engang blev brændt ned af en skizofren munk, der følte, at den var “for smuk”. Tjek artiklen om Kinkaku-ji for billeder og info. For guidede ture.
Foreslået besøgslængde: Ca. 1 time Adgang: JPY 500

2. Fushimi Inari-helligdommen

Fushimi Inari Taisha er en Shinto-helligdom og et af Kyotos mest genkendelige vartegn. Det er kendt for sine tusinder af orange torii-porte, der dækker over en naturskøn, 2-3 timers lang vandresti op ad det hellige Mount Inari.

Bliver du sulten på turen, så nyd en skål kitsune udon og nogle inari sushi. Begge er lokale specialiteter forbundet med Fushimi Inari-helligdommen.

Tjek artiklen om Fushimi Inari Taisha for billeder og info. For at udforske helligdommen med en guide, kan du booke en tur via KlookGet Your Guide eller Magical Trip.

Foreslået besøgslængde: Ca. 2-3 timer
Adgang: GRATIS

3. Arashiyama bambuslunde

Arashiyama-distriktets bambuslunde er et af de mest populære og fotograferede områder i Kyoto.

Derudover er har hele Arashiyama-området mange maleriske templer, haver, hyggelige butikker og restauranter.

Tjek artiklen om Arashiyama bambuslunde for billeder og info. En håndtrukket rickshaw-tur gennem bambusskoven er populær i Arashiyama. En rickshaw-tur og andre ture kan bookes på KlookGet Your Guide eller Magical Trip.

Foreslået besøgslængde: Mindst en halv dag
Adgang: GRATIS

4. Tenryu-ji

Tenryu-ji er et UNESCO World Heritage Site og betragtes som det vigtigste tempel i Arashiyama. Det ligger lige ved siden af bambuslundene og er hjemstedet for en have med en central dam med de skovklædte Arashiyama-bjerge som baggrund.

Perfekt til efterårets farver. Det er utroligt smukt og en af mange grunde til, at Arashiyama er et yndlingsområde i Kyoto.

Foreslået besøgslængde: Ca. 1 times Adgang: JPY 500

5. Ryoan-ji

Ryoan-ji er et malerisk buddhistisk tempel i et stærkt skovklædt område øst for Arashiyama. Det har en stor dam, velholdte japanske haver og den mest berømte stenhave i Japan.

Hvor hædret den end er, er historien og betydningen af Ryoan-jis stenhave uklar. Den har et rektangulært område belagt med sand hvor femten klipper er lagt ud på pletter af mos, som ligner øer.

Ryoan-ji kan sagtens besøges på egen hånd, en guidet tur kan kaste mere lys på mysterierne om stenhaven.

Foreslået besøgslængde: Ca. 1-2 timer Adgang: JPY 500

6. Kiyomizu-dera

Kiyomizu-dera er et UNESCO World Heritage Site og et af de mest berømte templer i Kyoto. Det er kendt som et tempel til at fremsætte ønsker og har en stor træsverandra, der er bygget uden brug af søm.

Kiyomizu-dera betyder “Pure Water Temple” og er opført på stedet for det hellige Otowa-vandfald. Det har tre separate vandstrømme, som besøgende frit kan drikke fra. Det menes, at når man drikker fra disse vandløb opfyldes folks ønsker om lang levetid, succes i skolen og et velstående kærlighedsliv.

Tjek artiklen om Kiyomizu-dera for billeder og info. Det er et interessant tempel med masser at se og foretage sig. Guidet tur, kan bookes gennem Klook eller Get Your Guide.

Før eller efter du besøger Kiyomizu-dera, bør du udforske de charmerende gader Sannen-zaka og Ninen-zaka. På begge sider af disse let skrånende veje findes traditionelle træhuse, hvoraf mange er blevet omdannet til butikker, caféer, restauranter og tehuse. Det er et af de mest velbevarede og atmosfæriske områder i Kyoto.

Foreslået besøgslængde: Ca. 2 timer Adgang: JPY 400

7. Yasaka-helligdommen

Kun få minutter fra Kiyomizu-dera er Yasaka-helligdommen, en af Kyotos mest berømte Shinto-helligdomme. Bedst kendt for sin sommerfestival, Gion Matsuri, der afholdes hver juli, som uden tvivl er Japans mest berømte festival, der går over tusind år tilbage.

Er du i Kyoto i slutningen af marts eller begyndelsen af april, kan du besøge Maruyama Park, der ligger lige ved siden af Yasaka-helligdommen, en offentlig park med mange kirsebærtræer.

Foreslået besøgslængde: Ca. 1 time Adgang: GRATIS

8. Nijo-Castle

Nijo Castle er et UNESCO World Heritage Site og tidligere en borg for Tokugawa Ieyasu, den første shogun i Edo Perioden. Det er kendt for sine haver, kirsebærtræer og advarselssystemmet kendt som nattergalegulvene.

Ved hvert trin gnider gulvsøm under gulvbrædderne mod en klemme for at lave knirkelyde, der minder om kvidrende lyde, deraf navnet “nattergalegulve”. Et advarselssystem der skulle advare shogunen og hans livvagter om eventuelle forestående ninjaangreb.

Tjek artiklen om Nijo Castle i Kyoto for billeder og info. Du kan købe adgangskort ved porten eller på forhånd gennem Klook. Vil du udforske slottet med en guide, kan du booke en tur gennem Get Your Guide.

Foreslået besøgslængde: Ca. 1-2 timer Adgang: JPY 800

9. Ginkaku-ji

Ginkaku-ji eller Sølvtemplet er et zenbuddhistisk tempel, der blev mønstret efter det tilsvarende navn Kinkaku-ji. Det er pensionistvillaen til barnebarnet af Kinkaku-jis tidligere besidder, deraf lighederne.

På trods af sit navn er Ginkaku-ji ikke dækket af sølv. Det er ikke desto mindre et smukt tempel, der er et af stoppestederne på Filosofstien – en stensti langs en kanal med hundredvis af kirsebærtræer.

Hvis du gerne vil udforske Ginkaku-ji og filosostien med en guide, kan du booke en tur gennem Get Your Guide.

Foreslået besøgslængde: Ca. 1-2 timer Adgang: JPY 500

10. Kyoto-Tower

Kyoto Tower er den højeste struktur i byen. Dens observationsdæk ligger 100 meter (328 ft) over jorden og tilbyder 360 ° udsigt over centrum af Kyoto.

Tårnet ligger lige over gaden fra Kyoto station, så du kan tage en hurtig tur til toppen på vej ind eller ud af byen. Du kan købe adgangsbilletter ved porten eller på forhånd gennem Klook.

Foreslået besøgslængde: Ca. 1 time Adgang: JPY 800

TING AT GØRE I KYOTO

1. Lej en Kimono

At leje en kimono i Japan lyder turistet og kliché, men kan være sjovt og give flotte billeder som baggrund for Kyoto, centrum for kultur og kunst.

Der er udlejningsbutikker i hele byen. For at være sikker kan du reservere en på forhånd gennem Klook eller Get Your Guide (Mulighed 1 | Mulighed 2). Sørg for at tjekke adressen på udlejningsbutikken for at sikre, at dens placering er praktisk for dig.

2. Spis dig gennem Nishiki Market

Kælenavnet “Kyoto’s Kitchen” eller Nishiki Market er en lang og smal shoppinggade med over hundrede madbutikker og restauranter. Det ligner Kuromon Ichiba Market i Osaka, som passende kaldes “Osaka’s Kitchen”.

Hvis du gerne vil prøve Kyotos utallige lokale delikatesser, skal du besøge Nishiki Market. Det ligger 5 minutters gang fra metrostationen Shijo. Du kan også bestille en guidet Nishiki Market madtur gennem Get Your GuidebyFood eller Magical Trip.

3. Udforsk et Geisha-distrikt

Det er atmosfæriske kvarterer præget af træ machiya huse. Hvis du er heldig, kan du komme til at se en geiko (geisha på Kyoto-dialekten) og maiko (geisha-lærling), der går mellem tehusene.

Der er fem geisha-distrikter i Kyoto. Det legendariske Gion-distrikt er det mest kendte med det højeste antal aktive geikoer. Området består faktisk af to geisha distrikter – Gion Kobu og Gion Higahsi. Gion Kobu er den største af de to og omfatter det meste af distriktet.

Et andet geisha-distrikt er Pontocho Alley. Her er restauranter og izakayas parallelt med Kamo-floden på den modsatte side af Gion-distriktet. Området er meget mindre end Gion, men lige så interessant. Opleves bedst om aftenen. For guidet tur til de bedste steder, kan du booke en mad- eller barhoppingtur gennem Get Your GuidebyFood eller Magical Trip.

Er du i Kyoto i sakura sæsonen, kan du opleve Miyako Odori, en geiko og maiko forestilling afholdt på Gion Kobu’s Kaburen-jo Theatre nær Yasaka Shrine.

Miyako Odori betragtes som et af de fire store geisha-forårsshows i Kyoto. Bestil dine billetter i god tid. Tjek Miyako Odori-webstedet for mere information.

4. Nyd en te ceremoni

Te har været en del af japansk kultur i mange hundred år, men det var først i det 16. århundrede, at det udviklede sig til den ritualiserede kunstform, hvor der blev defineret regler og etikette, der gik ud over den enkle handling blot at drikke te.

Teceremonier kan nydes i hele Japan, men måske bedst i Kyoto, hvor skikken stammer fra. Kyoto forbliver hjertet af Japans tekultur og er det ideelle at opleve en formel te ceremoni.

En teceremoni oplevelse i Kyoto kan reserveres gennem KlookGet Your Guide, eller byFood.

5. Sake samgning i Fushimi området

Hvis du kan lide sake, skal du besøge Fushimi Sake District. Det er et traditionelt sake-brygningsdistrikt langs Horikawa-floden i det sydlige Kyoto. Her findes omkring 40 bryggerier og er det næststørste sake-distrikt i Japan, efter Nada i Kobe.

Hvis du gerne vil lære mere om sake findes et nogle bryggerier og museer der er værd at besøge. En sake smagnings tour kan bestilles gennem  KlookGet Your GuidebyFood, eller Magical Trip. Her kan du lære at sætte sake sammen med den rigtige mad.

6. Kør Sagano romantiske tog

Sagano Romantic Train er et sightseeingtog, der kører langs Hozugawa-floden mellem Arashiyama og Kameoka. Det er et veterantog med træbænke, der snor sig langsomt gennem det vestlige Kyoto og tilbyder en spektakulær udsigt over floden og bjerglandskabet.

Togturen kan nydes hele året, men er især smuk forår og efter, når landskabet vælter i farve. Her er det også populært så reservere billetter på forhånd. Billetter til Sagano Romantic Train kan bestilles på Klook.

7. Spil samuraier og ninjaer i Toei Kyoto Studio Park

Toei Uzumasa Eigamura er et filmstudie og forlystelsespark i det vestlige Kyoto, som har genskabt en by fra Edo-perioden som baggrund for film og tv-dramaer.

Parkvagter er klædt i historiske kostumer, så det føles, som om du er kommet tilbage til Edo-perioden Kyoto. Her optages 200 optages hvert år.

Bortset fra filmsættene har studieparken også attraktioner med samurai- og ninja-temaer med mysteriehuse og labyrinter, og også et hjemsøgt hus. Et sjovt sted for børn. Her findes også et anime-museum.

Tjek artiklen om Toei Kyoto Studio Park for billeder og info.

Anbefalet længde: 2-3 timer Adgang: JPY 2,400 (adults), JPY 1,200 (children)

8. Udforsk Kyoto med en lokal

Lokalkendskab er ofte nøglen til autentiske oplevelser, især når det drejer sig om mad. Vil have en Kyoto-oplevelse, ud over de sædvanlige templer og helligdomme, så tjek byFood og Magical Trip. Begge er sjove japanske boutique-rejseselskaber, der tilbyder små gruppeoplevelser ledet af lokale.

Besøgende til Kyoto kan bestille en Gion-madtur eller tjekke denne barhopping-tur i Pontocho Alley. Der er masse spændende mad i Gion.

9. Tag en madlavningskursus

Hvis du er interesseret i at deltage på et madlavningskursus i Kyoto, kan du undersøge Cookly. Her er online bookingplatforme, der tilbyder madlavningskurser i Japan, men også i mange byer rundt om i verden.

DAGSTURE FRA KYOTO

Har du tid nok i Kyoto, vil du måske udforske områderne udenfor byen. Nedenfor er fem af de mest populære og interessante dagsture, du kan lave fra Kyoto. Tjek artiklen om dagsture fra Kyoto for flere anbefalinger.

1. Kifune-helligdommen

Kifune-helligdommen ligger i det nordlige Kyoto, men langt nok væk til at være en dagstur. Kibune er en lille by, opført omkring helligdommen.

Kifune-helligdommen er dedikeret til guden for vand og regn og menes at være beskytte dem, der rejser til søs. Det bedste tidspunkt er om efteråret, når den omkringliggende skov har efterårsfarver.

Helligdommen er kendt for sine stentrin med røde lanterner. Der er et par ryokaner og restauranter i Kibune samt en vandresti, der fører til Kurama-dera og Kurama Onsen, som menes at være en af de bedste varme kilder i Kyoto.

2. Osaka

Rejsende, der elsker at spise, kan ikke besøge Kyoto uden at bruge tid i Osaka. Hvis du flyver til Japan lander givetvis på KIX, der ligger lige uden for Osaka.

Mindre end en halv time fra Kyoto omtales Osaka ofte som “nationens køkken” og betragtes af mange som en af de bedste madbyer i Japan. Se Osaka travel guide for at planlægge din rejse.

3. Nara

Nara er en af de mest populære byer at besøge i Kansai-regionen. Her findes de næstfleste templer og helligdomme i Japan, efter Kyoto. Har du ikke har fået nok templer i Kyoto, kan du tilbringe en dag i Nara.

Et af Naras trækplaster er også de mange tamme Sika-hjorte, der frit strejfer rundt i parkerne. De kan fodres med sika senbei eller “hjorte kiks”. Bøj dig for hjorten, og nogle vil bøje sig tilbage for dig.

Tjek dagstur til Nara for at planlægge din tur. En guidet tur, kan bookes gennem Klook eller Get Your Guide.

4. Kinosaki Onsen

De små onsenbyer som Kinosaki og Kurokawa Onsen er nogle af de bedste steder i Japan. Vil du gerne besøge onsen i en traditionel hot spring by, så er Kinosaki Onsen et af de bedste steder. Her er syv soto-yus eller offentlige varme kilder, som alle kan besøges for JPY 1.300. Tjek Kinosaki Onsen for billeder og info.

5. Amanohashidate

Amanohashidate er en af de tre mest naturskønne udsigter i Japan. Det er en lang og slank fyrretræsdækket sandbanke, der spænder over Miyazu Bay i det nordlige Kyoto-præfektur.

Amanohashidate er blot 20 m. på det smalleste sted og er hjemsted for næsten 8.000 fyrretræer. Der er en vandresti på sandbanken, som kan bruges til at gå fra den ene side af bugten til den anden, enten til fods eller på cykel.

Sandbaren har mange af templer, butikker, restauranter og caféer på begge sider af bugten. Tjek Amanohashidate her for billeder og info.

Amamnohashidate ligger cirka to timer nord for Kyoto City. Det er muligt at besøge på en dagstur. En guidet tur, kan bookes gennem Klook.

JAPANSK MAD GUIDE

Hvis du kan lide japansk mad og japanske desserter så tjek den japanske madguide.

SPISESTEDER I KYOTO

Kyoto er hjemsted for det næsthøjeste antal Michelin-stjerner i Japan, lige efter Tokyo. Der er mange gode restauranter i Kyoto med klassiske japanske retter som ramen, sushi, tempura og meget mere. Tjek 14 af de bedste restauranter i Kyoto.

Fem favoritter er listet nedenfor.

1. Wajouryoumen Sugari

Wajouryoumen Sugari har den bedste ramen, Motsu tsukemen. Tsukemen refererer til en type ramen, hvor nudlerne og bouillon serveres separat. Det gøres for at holde nudlerne pæne og faste under hele måltidet. Nudlerne dyppes i bouillonen, som er mere intenst smagfuld end typisk ramen bouillon.

Motsu refererer til indmad som oksetarm eller svinekød. Det er samme type kød, der bruges i motsunabe. Kan du lide indmad, kan motsu tsukemen på Wajouryoumen Sugari anbefales.

2. Hachidaime Gihey

Kyoto betragtes som oprindelsen for kaiseki, en fler-retters japansk middag med kunstfærdige små retter. En japanske version af den vestlige haute cuisine.

Hachidaime Gihey er kendt for sine gode kaiseki-middage til rimelige priser. En frokostsammensætning er også mulig. F.eks. kyllingekaraage med ubegrænset ris.

Når du er færdig med dine ris, vil tjeneren spørge, om du vil have en genopfyldning. Sig ja, og du får en anden portion toppet med en lille portion ristet ris krydret med sesam og salt. Det ligner den brændte socarratris i paella. Hachidaime Gihey er kendt for deres tilberedning af ris i deres kaiseki-måltider.

3. Unagi Hirokawa

Hirokawa, er en tidligere Michelin-stjernet unagi-restaurant i Arashiyama. Det er stadig en af de bedste unagi-restauranter i Kyoto. Den er uhyre populær, så reservation anbefales.

4. Gion Kappa Restaurant

Gion Kappa ligger midt i Gion-distriktet og er en izakaya og lokal favorit. Kan anbefales af to grunde: 1) de serverer god japansk mad; og 2) næsten alt på menuen koster højst JPY 390. Tjek Gion Kappa Restaurant for billeder og info.

5. Wadachi

Wadachi, en izakaya i Gion-distriktet er kendt for at servere forskellige typer sake og bar mad til overkommelige priser. Hvis du kan lide sake, så er Wadachi et godt valg til en aften ude i Kyoto.

SEVÆRDIGHEDER I KYOTO

For at gøre det lettere for dig at visualisere. Kan de fleste steder, der er anbefalet findes kortet. Klik på linket for en live version af kortet.

SÅDAN KOMMER DU RUNDT I KYOTO

Kyoto har et stort offentligt transportsystem. Du kan komme stort alle steder ved hjælp af metro eller bus. Sørg for at bogmærke hyperdia.com, der kan hjælpe med at navigere i Japans effektive, men ofte forvirrende jernbanesystem.

I Kyoto kan det være godt at kombinere metro og busser, da ikke alle attraktioner ligger tæt på en metrostation.

For eksempel er den nærmeste MRT-station til Kinkaku-ji Kita-oji, men der er stadig over 3 km. til templet. Et andet eksempel er Kiyomizu-dera. Kiyomizu-Gojo er den nærmeste MRT-station, men der er stadig 20 minutters gang til templet. Hvis du kun har et par dage i Kyoto, kan du spilde meget tid med at gå.

Det kan være en god ide at få et transportkort. Der er mange at vælge imellem, her de mest relevante:

Kansai gennem Pass

Rejser du meget med tog rundt i Kansai-regionen, kan du få et Kansai Thru Pass. Den fås i 2- eller 3-dages varianter og giver ubegrænsede tog- og busture i hele Kansai-området. I modsætning til JR Pass behøver du ikke bruge det på hinanden efter følgende dage. Det er ikke gyldigt til JR-tog, men du kan bruge det til at komme fra KIX til Kyoto, blot du ikke kører med JR-tog. Kansai Thru Pass kan købes på Klook.

JR Kansai Area Pass

JR Kansai Area Pass ligner Kansai Thru Pass, bortset fra at det er til brug på JR-tog (inklusive Kansai Airport Express Haruka), men skal bruges på sammenhængende dage. Der er vist få JR-linjer i Kyoto, så passet er muligvis ikke det bedste, hvis du primært skal være i Kyoto. Planlægger du at udforske mere af Kansai-regionen, kan det være en god mulighed. JR Kansai Area Passkan købes på Klook.

ICOCA IC-kort

Et andet transportkort er ICOCA IC-kortet. Det giver ikke ret til ubegrænsede ture, men giver rabatter på JR-tog (inklusive Kansai Airport Express Haruka), metroen, privatbaner og busser. Det er genopfyldeligt, som et værdikort, og ligner Hong Kongs Octopus Card. Få mere information her: Japans IC-kort.

JR Pass

Hvis du er på en rundrejse i Japan, kan et JR Pass være en værdifuld investering. Det giver ubegrænsede rejser på alle JR nationale tog i Japan – inklusive Kansai Airport Express Haruka, Shinkansen tog og Narita Express. Det fås i 7-, 14- eller 21-dages varianter og kan købes via Klook eller Japan Rail Pass.

Suica IC-kort

Suica IC-kortet samarbejder overalt – på tog, busser, færger og sporvogne – fra Tokyo til Fukuoka. Du kan også bruge det til at betale for i dagligvarebutikker.

Når saldoen er lav, fyldes det op på automater, der findes på alle metrostationer. Det er praktisk og et must, når du bruger offentlig transport i større byer i Japan.

HVOR MANGE OPHOLDSDAGE / KYOTO REJSEPLAN

Der er meget at se og foretage sig i Kyoto. En hel uge er fantastisk, hvis ikke kan mange af de store seværdigheder ses på cirka tre dage.

Her er en hurtig 3D / 3N Kyoto rejseplan til hjælp for at planlægge din rejse. Klik ind på den fulde 3-dages Kyoto rejseplan for detaljer.

DAG ET
• Kiyomizu-dera
• Sannen-zaka / Ninen-zaka
• Yasaka-helligdommen
• Gion-distriktet
• Kamo-floden• Nishiki-markedet
DAG TO
Arashiyama bambuslund
• Tenryu-ji
• Ryoan-ji
• Kinkaku-ji
• Pontocho Alley
DAG TRE
• Fushimi Inari Taisha
• Nijo-jo
• Ginkaku-ji
• Gion-distriktet

Se også her:
The 16 Best Day Trips from Osaka and Kyoto

KYOTO REJSETIPS

1. Planlæg din rejse med Sygic Travel

Vil du oprette dine egne rejseplaner, kan du bruge Sygic Travel, der giver mulighed for at fastgøre alle interessepunkter på et kort og derefter gruppere dem sammen efter placering, for at oprette en effektiv rejseplan. Den findes gratis på iOS og Android.

2. Hold forbindelsen

At have en stabil wifi-forbindelse er et must, når du rejser i et land som Japan, hvor der er en betydelig sprogbarriere.

Jernbanesystemet er utroligt effektivt, men kan også være meget forvirrende, hvorfor det er så vigtigt at have uafbrudt adgang til internettet hvor adgang til Hyperdia er vigtigt ift. Japans jernbanesystem.

Adgang til internettet fås ved at leje en lille wifi-enhed eller købe et simkort. Pocket wifi-enheder, er enkle at bruge, men begge er brugbare. Kan bestilles via Klook (lomme wifi | SIM-korteller få din guide.

3. Bogmærke Hyperdia eller Hent appen på din mobile enhed

Hyperdia er nyttig, når man navigerer gennem Japans effektive, men ofte forvirrende jernbanesystem. Det giver ikke kun præcise ankomst- og afgangstider for toget, men det fortæller nøjagtigt, hvordan du kommer fra en station til den næste. Downloade appen eller bogmærke webstedet på din mobile enhed.

HJEMMESIDE: hyperdia.com

4. Tjek for Kyoto Travel Deals

I Japan har Klook og Get Your Guide ofte det største udvalg og de bedste priser.

Vil du finde tilbud på ture, lufthavnstransport, lomme wifi udlejning osv. så tjek, hvad der er tilgængeligt på Klook og få din guide.

5. Rejseforsikring

Planlægger du noget fysisk som at cykle eller stå på ski, er det vigtigt at have.

Forsikring fra SafetyWing eller Heymondo. De er rejseforsikringsudbydere, der ofte bruges af mange langtidsrejsende. Klik på linkene for gratis tilbud fra SafetyWing eller Heymondo. Få 5% rabat på Heymondo, ved brug af linket her.

6. Behagelige sko

Du går meget i Kyoto, så behagelige sko er et must. Mange af områderne er store og ligger spredt, så gode sko er altafgørende. Kan være en god ide med slip-ons, da du ofte skal have dem af og på ved templerne.

7. Medbring den rigtige strømadapter

Japan har type A eller type B stikkontakter, så sørg for at medbringe de rigtige strømadaptere til dine enheder. Den elektriske spænding er 100V og standardfrekvensen er 50/60Hz.

8. Lær grundlæggende japansk etikette

Japan er et land med mange uskrevne regler. Det er nemt at begå et kulturelt faux pas her, så gør dig bekendt med det grundlæggende. Se mere her Japansk etikette – Min Japanske Have

Husk at have det sjovt, men vær også bevidst om at du ikke er på ferie, men på rejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen